English | Deutsch | Espanol | Français | Italiano | Turkiye

Studie toont aan dat aluminium huishoudfolie een duurzame oplossing is om uw lunch in te verpakken

Een ideale partner voor bescherming, gemak en efficiëntie

Een studie van het IFEU (Institut für Energie- und Umweltforschung - Instituut voor Energie- en Milieuonderzoek) die de relatieve milieuprestatie van twee verschillende lunchverpakkingen - aluminium huishoudfolie en een stevige plastic lunchbox - wou meten, heeft aangetoond dat aluminium huishoudfolie erg gunstig presteert op het vlak van impact op het milieu en dat dit zeker gezien mag worden als een duurzaam en geschikt alternatief product voor verpakte lunches.

IFEU project manager Frank Wellenreuther schreef het volgende in het aanbevelingshoofdstuk van de LCA: 'Op het vlak van milieuvriendelijkheid presteert de aluminiumfolie niet slechter dan de plastic box waarmee het vergeleken wordt.

 

De impact op het milieu van de aluminiumfolie is lager dan die van de plastic box voor de meest relevante categorieën inzake impact op het milieu en gelijk aan de overblijvende categorieën ...

Fotogaleirj
Persbericht
Executive Summary (enkel Engels)
Vragen & Antwoorden
Feiten en eigenschappen

Informatie over ifeuHet Instituut voor Energie- en Milieuonderzoek (IFEU) is een non-profit ecologisch onderzoeksinstituut. Het werd in 1978 opgericht als onafhankelijk centrum voor uitmuntendheid inzake milieuonderzoek door wetenschappers van de Universiteit van Heidelberg. Vandaag heeft het IFEU meer dan 70 werknemers, hoofdzakelijk wetenschappers op het vlak van biologie, chemie, fysica, geografie en engineering.

Meer informatie: www.ifeu.de